Review: Duindwaler – In het Heemskerks duin- War productions/ Zwaertgevegt/voidwander

Review: Duindwaler – In het Heemskerks duin- Black War / Zwaertgevegt.

Duindwaler is het soloproject van Hellevaerder’s trommelaar Daan Bleumink. Op het verleden jaar verschenen “Verloren Vertellingen” (uitgebracht via Zwaertgevegt) heb ik voor het eerst kennis gemaakt met dit project. Beide nummers, De Zieleneter’ en ‘Alles is het waard’, maakten duidelijk dat Bleumink veel in zijn mars heeft. Het smaakte naar meer en nu met “In het Heemskerks duin” wordt die honger gestild. Void Wander en War productions verzorgen de digi-versie van deze uitgave. Wil je hem op tape dan kun je deze vinden via Zwaertgevegt.

Duindwaler is:
Daan Bleumink

In het Heemskerks duin

Ik ben van mijn levensdagen nog nooit in Heemskerk geweest, laat staan daar de duinen bezocht. Maar mocht ik google geloven is het een prachtig stukje natuur. Heerlijk om te wandelen en natuur knuffelen. Aangezien ik daar een bloedhekel aan heb is het fijn dat er mensen zoals Daan bestaan om dat stukje zoetsappigheid aan gort te maken.

Daan weet de duistere kanten van deze duinen te belichten in een door hem fraai gecomponeerd zwart spektakel. De sound is vuiger en directer dan bij zijn groepsactiviteit Hellevaerder. Het voelt allemaal ouderwets lo-fi aan en met zijn strotteke houdt hij ook zeker de aandacht van de luisteraar vast. Ik ben sowieso wel een fan van einzelgänger projecten.

Iemand zoals Daan legt duidelijk een stukje van zijn ziel en zaligheid in de sound en teksten zonder compromis te hoeven maken met andere leden. Dit draagt meestal bij aan de echtheid van de kunst. Black metal behoort een belevenis te zijn en Daan bezorgt mij in ieder geval een nostalgische galzwarte trip door de duinen van Heemskerk.

Conclusie:
Duindwaler krijgt mij met zijn eerste full length bijna zover om te gaan dwalen in de duinen van Heemskerk. Heerlijk met een koptelefoon op de zwartgalligheid diep tot je door laten dringen.

Score: 4 uit 5

Tracklist:

1. Vaderlands vuur 07:52

2. Razende wind 04:37

3. In het Heemskerks duin 06:43

4. Het duister bestormd 05:18

5. Alle rust verdwenen 05:31

6. Schim in de duinen 06:06

Links:
https://duindwaler.bandcamp.com/album/in-het-heemskerks-duin-2
https://www.facebook.com/Duindwaler

Tekst: Ronald van de Baan