Review: Marduk – Memento Mori – Century Media

Review: Marduk – Memento Mori – Century Media.

Memento Mori is vrij vertaald ”Vergeet niet om dood te gaan”. Een en al gezelligheid weer met Marduk. 5 jaar heeft het mogen duren voor de Zweden met een opvolger kwamen van het album Victoria.

Marduk is:
Daniel “Mortuus” Rostèn – Zang
Simon Schilling – Drums
Morgan Steinmeyer Hakansson – Gitaar

Memento Mori

Het album opent met een onheilspellende riff, die steeds intenser ontpopt in een stevig maar voor Mardukiaanse begrippen vrij melodisch geweld. Met het tweede nummer marcheert Marduk meer richting hun Panzer era, heerlijk snel en complex maar vooral bot en lomp. Precies wat je van Marduk mag verwachten.

Shovel Beats Sceptre is een heerlijke uitschieter tussen al het artillerie geweld. Heerlijk traag , vuig en onheilspellend kabbelt dit nummer voort. Mortuus kotst perfect zijn vocalen over dit puike nummer heen. Less is more! Sommige mensen zweren bij de oude strot van Legion. Mortuus laat hier horen over 1 van de betere black vocalen te beschikken. Van mij hadden er meer van dit soort nummers op het album gemogen.

Memento Mori staat vol goede Marduk songs. De Zweedse band teistert nu al sedert de jaren 90 ons gehoor. Het fijne aan Marduk is dat zij behoorlijk trouw aan hun eigen sound gebleven zijn. Hier en daar in hun discografie is er iets meer diepgang te vinden. Echter blijft het altijd lomp, grauw en akelig. Ook dit album past prima in het rijtje vuig werk.

Conclusie
Marduk anno 2023 is nog steeds even lomp als in het begin van hun oorlogspad in 1990. Memento Mori is een fijne aanvulling aan hun indrukwekkende catalogus! Verplichte kost voor fans van lomp metaalwerk.

Score: 4 uit 5

Tracklist:
1. Memento Mori
2. Heart of the Funeral
3. Blood of the Funeral
4. Shovel Beats Sceptre
5. CharlatanCoffin Carol
6. Marching Bones
7. Year of the Maggot
8. Red Tree of Blood
9. As We Are

Links:
https://centurymedia.store/product/Y4CE811COMBO/marduk-memento-mori-mediabook-cd-digital-download
https://www.facebook.com/Mardukofficial

Tekst: Ronald