Review: Taake – Et Hav Av Avstand – Dark Essence Records

Review: Taake – Et Hav Av Avstand – Dark Essence Records

Hoest is in mijn nederige mening één van de fraaiste karakters in de black metal scene. Met Taake heeft hij naam en faam gemaakt en zijn stempel op de black metal scene gestampt. Naast zijn schermutselingen met Gorgoroth en sporadische live optredens met Taake, heeft de grumpy Noor tijd gevonden om alweer zijn achtste Taake album te realiseren.

Taake is:
Hoest – Vocalen en alle instrumenten.

Et Hav Av Avstand

Er staan vier nummers op het album. Dit lijkt vrij weinig, maar met een speelduur van over de 40 minuten mogen we niet klagen. Hoest weet wederom lange epische epistels uit te smeren. Fraaie melodielijnen voortdenderend in een storm vol razernij en akeligheid. Hoest weet met dit album vast te houden aan de ijkpunten van goede old school black metal. De man weet steevast zijn eigen sound te drukken in al dit geweld.

Met dit album laat Taake horen een ontembaar beest te zijn, die je ziel weet te raken met zijn emotionele dwalingen. Ondanks de oneman band opname is de productie gewoon uitstekend. Alles is keurig in balans. Uiteraard wel met dat vieze vuige randje wat ons black metal zo lief doet hebben.

Conclusie:
Et Hav Av Avstand (Een oceaan in afstand) behoort voor mij na één luisterbeurt tot één van de parels van dit jaar. Verplichte kost voor de liefhebbers van zijn werk!

Score: 5 uit 5

Tracklist:
1. Denne forblaaste Ruin Av En Bro
2. Utarmede Gruver
3. Gid Sprakk Vi
4. Et Uhyre Av En Kniv

Links:
https://darkessencerecords.no/
https://www.facebook.com/taakeofficial

Tekst: Ronald