Review: Tulus – Fandens Kall – Soulseller Records

Review: Tulus – Fandens Kall – Soulseller Records.

Wie kent nou niet die kekke hoes van “Pure Black Energy” van Tulus. Bij de meeste mensen levert deze hoes minstens een smile op hun bakkes. Gelukkig is de muziek die erop staat gewoonweg magistraal. Puur rauwe black, waar de meeste blekkies een harde stamper van krijgen. Ondertussen heeft de band onder de monniker Khold een paar meer mainstream platen op de markt gegooid. Gelukkig is de band onder Tulus wederom actief en komt via Soulseller Records nu alweer langspeler zeven uit.

Tulus is:
Blodstrup – Zang, Gitaar
Crowbell – Bas
Sarke – Drums

Fandens Kall

Hulde aan deze Noren. Zonder teveel opsmuk brengen zij gewoon weer een prima black metal plaat. Door hun ingetogen sound en de nadruk meer op sfeer te richten weten zij meteen mijn aandacht te grijpen. Wat volgt is een luistersessie die alles bedruipt wat voor mij black metal maakt. Vuig, stampend, duister en bij vlagen naargeestig tot op den bot.

Toch zitten er uiteraard bepaalde Khold trekjes in de sound gekropen. Er bekruipt mij het gevoel dat ze gekozen hebben voor een mengelmoesje van het beste van beide bands. Als dit dan de uitkomst is mogen we zeer zeker niet klagen. De productie is top notch. Dus niet de standaard zet de stofzuiger op tien en blazen maar. De heren weten de impact van black metal op hun eigen manier op je over te brengen. De groove is aan!

Conclusie:
Ik word gewoon blij dat er bands zijn die op een geheel eigen manier trouw blijven aan mijn zeer geliefde second wave black metal sound.

Score: 4,5 uit 5

Tracklist:
01. Fandens Kall
02. Lek
03. Slagmark
04. Allstøtt
05. Isråk
06. Samuelsbrenna
07. Sjelesmerte
08. Bloddråpesvermer
09. Snømyrkre
10. Barfrost

Links:
https://www.facebook.com/TULUSband
https://www.facebook.com/SOULSELLERRECORDS

Tekst: Ronald