Review: Funeral Winds – Stigmata Mali – Osmose Productions

Review: Funeral Winds – Stigmata Mali – Osmose productions- Out Now
Uit de krochten van de hel, ook wel Rotterdam in de volksmond genoemd, de plek waar het allemaal begon voor Funeral Winds. Sedert 1991 teistert Hellchrist Kull ons met een ijselijk staaltje black met een flink Noors sausje. Hij heeft al behoorlijk wat op zijn naam staan en na het uit 2021 magnifieke “Gruzelementen” is het nu tijd voor nummer zeven “Stigmata Mali”.

Funeral Winds is:
Hellchrist Kull

Stigmata Mali

‘Open the Wounds’ start met een heerlijk onheilspellende riff ondersteund door wat klokslagen die naargeestig de komst van zwartgalligheid inluiden. Iets wat Funeral Winds met veel grauwheid en vermaak over ons heen stort. Het is meteen een paar graden kouder in de woonkamer. Na het bijkomen van de felle schelle riffs kolkt men op een midpace tempo rustig verder. Het doet mij af en toe een beetje aanschuren tegen het oude geluid van “grootheden” zoals een Darkthrone.

Het schijfje staat weer vol strijdlust tegen christenen en ander soort gespuis. Wellicht niet de meest verfrissende teksten maar goed, het past goed in het straatje van het rauwe imago dat Hellchrist Kull wil uitdragen met Funeral Winds. Het artwork heeft ook die typische nineties look en draagt bij aan de sinistere vibe die om Funeral Winds hangt. Veel mensen zullen dit schijfje een tandje teveel vinden. De liefhebbers zullen echter smullen bij deze vrij toegankelijke plaat. Het oude werk van Funeral Winds is vaker wat minder goed te digesteren, wat niet wil zeggen dat het een slecht iets is.

Conclusie:
Het is vast niet ieders kopje thee, maar Funeral Winds levert wederom een meer dan prima schijf
voor de liefhebbers van de oude school black metal.

Score: 4 uit 5

Tracklist:

  1. Open the Wounds
  2. Stigmata Mali
  3. By these Hands, by Your Command
  4. Odious Emanations
  5. The Angles of Darkness
  6. Ferocious Revelations
  7. Purified by Acausal Flames
  8. The Bornless Forever

Link Facebook

Tekst: Ronald