Review: Heads for the Dead – III: The Great Conjuration – Transcending Obscurity – Release: Out now

Review: Heads for the Dead – III: The Great Conjuration – Transcending Obscurity – Release: Out now.

Horror en metal is iets wat bij elkaar hoort. Voor het visuele aspect zet je een lekkere slasher of een goregallore aan. Death metal is per uitstek de beste soundtrack voor de suspense en gore. Heads for the Dead weet met hun albums de perfecte eerie vibe van horror ten gehore ten brengen. Voor dit album hebben de oprichters Ralf Hauber (Revel in Flesh) en Jonny Peterson ( Wombath, God Forsaken) twee nieuwe leden, Jon Rudin ( drums) en Matt Moliti ( gitaar) aangetrokken.

Het album druipt meteen van de zompige zware sound , waarvan de voorgangers ook doordrenkt zijn. Wederom is het een vuig bombastisch festijn die erg kunstzinnig en filmisch ten uitvoer wordt gebracht.De riffs stuwen op zweedse riffs maar door o.a. het gebruik van ijselijke samples is er ook een moderne twist te bespeuren in dit sinister stukje muziek. Petterson heeft meerdere ambities in de metalscene lopen. Dit is duidelijk weer één van zijn creatiefste uitspattingen.

Niet enkel op volle snelheid wordt je de afgrond ingeblazen. Er is tevens ruimte voor tragere passages die je een benauwend gevoel van overleving doet geven. Dit wordt snel de kop weer ingedrukt. “III: The Great Conjuration” is een slasher waar je niet aan ontsnapt. Na het beluisteren van dit album voel ik mij zo vies als Frits Honka (filmtip: Der Goldene Handschuh) en krijg ik zin om Fulci uit te kast trekken en mij even onder te dompelen in visuele gore . Hauber en Petterson zijn een gouden combo voor deze killer van een plaat.

Score: 4 uit 5

Tracklist:
1. The Jewel Of The Seven Stars
2. The Beast
3. The Covenant
4. Rotten Bastard
5. The Breaking Wheel
6. The Bloodline
7. World Serpent Dominion
8. The Curse
9. Bloody Hammer
10. The Fog

Link:
https://headsforthedead.bandcamp.com/

Tekst: Ronald