Review: Stoflik Omskot – Harksankjes Fan De Dea – Eigen beheer

Review: Stoflik Omskot – Harksankjes Fan De Dea – Eigen beheer.

Pop in je moerstaal, maar dan even op een iets andere manier. Friesland staat bekend om zijn stugge boeren en Friese “nuchterheid “. Gelukkig heb ik dit slag volk beter leren kennen. Zij weten vooral op metalgebied nog leuke feestjes te organiseren in het hoge noorden.

Stoflik Omskot is:
Ronald Lukkes – Bas
Arnold van der Zee – Drums
Peter Weijer – Vocalen
Gurbe van de Wal – Gitaar

Harksankjes Fan De Dea

Een paar van die kerels die ik daar heb mogen ontmoeten hebben besloten om samen een potje metal te maken. Je weet hoe dat gaat, er wordt eerst vooral veel over gebabbeld met de nodige borrels erbij. Maar gelukkig bleef het niet bij borrelpraat en hebben de mannen van Stoflik Omskot al snel hun debuut digitaal op de planken staan.

Alles op het album is in het Frysk ingezongen en ondanks dat ik er geen ene flikker van versta vermaak ik mij zeer met de simpele maar aanstekelijke pot death metal. Iedereen die de leden een beetje kent weet dat de teksten niet al te serieus genomen moet worden. Met een bandlid als Gurbe moet er wel een nummer over barbeque te vinden zijn op het schijfje. Grappen en grollen dus maar wel met een serieuze dosis metalgeweld.

In de wandelgangen hoor ik dat het live ook een prima vermaak is. Ondertussen hebben ze al met bands zoals Master opgetreden en staan ze komend jaar bij Stonehenge op de planken.

Conclusie:

Mooi dat een borrelpraat initiatief omgezet is naar een volwaardige band met een tof debuut. Check ze uit en kom ze vooral een keer live aanschouwen.

Score: 3,5 uit 5

Link :
https://stoflik-omskot.bandcamp.com/album/harksankjes-fan-de-dea-2