Review: Siege of Power – This is Tomorrow – Metal Blade Records

Review: Siege of Power – This is Tomorrow – Metal Blade Records

Met hun debuut “Warning Blast” ( 2018) heeft Power of Siege een zeer lompe positieve indruk achtergelaten. Niet gek met onder meer (ex)leden van Asphyx, Hail of Bullets en Autopsy. De koek was gelukkig niet op en de superstars van death metal komen deze maand met hun tweede schijf: “This is Tomorrow”.

Siege of Power is:

Bob Baghus – drums
Theo van Eekelen – bas
Paul Baayens – gitaar
Chris Reifert – zang

This is Tommorow

Met Force Fed Fear trapt de band meteen lekker knallend van start. Geen fratsen, gewoon lomp stampen. Iets wat in de lijn der verwachting valt als je het debuut kent. Echter hebben de mannen ditmaal hun sound bijgeschaafd. Er is meer terug te vinden van hun liefde voor “first wave” bands als Venom, Celtic Frost en Bathory. Echter wel doorspekt met hun eigen sterke sound, die de leden in hun indrukwekkende carrière hebben ontwikkeld.

Het geeft dit album meer sjeu. Ergens is het wel lekker dat het niet alleen maar rampestampen is. Soms wil men ook gewoon wat meer diepgang. Neem bijvoorbeeld “As the world Crumbles”, een heerlijk slow tussendoortje, dat akelig onder je huid kruipt. Ik hou ervan, meer van dit soort nummers in vervolg graag!

Bangers wees gerust, er is nog genoeg op dit album te vinden om een flinke moshpit mee te starten. Neem het felle,vuige “Oblivion“ met een heerlijke groovende riff.

Conclusie:
Siege of Power komt met een sterk vervolg op “Warning Blast”. Er is wat verschuiving in hun sound waar te nemen. Maar zoals gewend met de talenten die in deze band zitten is het enkel een fijne evolutie. Kom maar door met album 3!

Score: 4,7 uit 5

Tracklist:

1 – Force Fed Fear
2 – Sinister Christians
3 – Scavengers
4 – Zero Containment
5 – Ghosts Of Humanity
6 – As The World Crumbles
7 – Oblivion
8 – Deeper Wounds
9 – The Devils Grasp
10 – No Salvation
11 – This Is Tomorrow

Link:
Facebook

Tekst: Ronald